dinsdag, januari 08, 2008

 

Verbeek Woont Eerste Raadvergadering Eindhoven Bij


EINDHOVEN - Geen idee waar popie-jopie Rob van Gijzel dinsdagavond uitging. Opponent burgemeesterkandidaat Leen Verbeek ging op verkenning uit en kwam een kijkje nemen in 'het arena van de Eindhovense politiek', raadzaal. Daar vond juist een raadsvergadering plaats onder de bezielende begeleiding van interim burgervader Braks.

Vanaf de toeschouwerstribune kom mijnheer Verbeek zich kon al een beetje inwerken en inleven in de lokale problematiek, zoals de vegetarische omeletten met spekjes die die avond in de raadskantine werden geserveerd en het voorstel van de lokale Christenunie om het Eindhovense IJssculpturenfestival in de nabije toekomst klimaat neutraal te maken. Een politiek correcte manier om te zeggen dat je van deze mobiele vestzak-noordpool afwil.

Tegelijkertijd kom de aanstaande burgemeester ook al een beetje wennen aan het kleurrijk taalgebruik van enkele raadsleden zoals bijvoorbeeld dat van VVD-raadslid Joost Helms: 'We kopiƫren wel meer dingen die we van anderen overnemen', en 'we zijn het deels helemaal met u eens'. Dat worden gouden tijden voor mijnheer Verbeek...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?