donderdag, januari 03, 2008

 

Discriminatie Naar Sekse Nieuwe Trend

EINDHOVEN - In zijn commentaar in Elsevier betoogt Gerry van der List dat de KNMG de moslims te veel tegemoet komt. De artsenfederatie stelde onlangs in een richtlijn dat ziekenhuizen zoveel mogelijk rekening dienen te houden met de voorkeur van vrouwelijke moslims voor een vrouwelijke arts. Een mannelijke arts zou tegen de wil van Allah zijn waarbij de moslims zich baseren op hun interpretatie van de Koran. Volgens van der List is dit 'discriminatie naar sekse' en dit is 'ongepast'. Het is in zijn ogen 'niet correct om een ziekenhuis te vragen om rekening te houden met discriminerende wensen'.

De discriminatie door de artsenfederatie is geen uitzondering maar lijkt te duiden op een trend. Een trend niet alleen gedragen door de artsenfederatie als reactie op verzoeken van moslims. Ook de Nederlandse overheid steunt dit als reactie op het verzoek van fundamentalistische christenen. Recentelijk stelde de Raad van State dat de christen-fundamentalistische Staatkundig Gereformeerde Partij ,SGP, als politieke partij recht heeft op overheidssubsidie. Eerder concludeerde het gerechthof in Den Haag dat de partij handelde in strijd met het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties en daarom geen recht had op staatsgelden. Vrouwen mogen de SGP namelijk niet vertegenwoordigen. Dat mag niet van God waarbij de partij zich baseerde op haar interpretatie van de Bijbel.

Ik weet even niet wat erger is, een achterlijke artsenfederatie of een achterlijke overheid die belastinggeld gebruikt om een discriminerende groepje fundamentalisten te steunen.

Het is nu wachten op het volgende collectief dat er met één (of meerdere) onze vrijheden vandoor gaat...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?