dinsdag, juni 12, 2007

 

Simon Rozendaal Zuigt Verhaal Uit Zijn Duim

EINDHOVEN - Volgens Elseviers wetenschappelijk redacteur Simon Rozendaal meet 'Greenpeace en de linkse beweging' met twee maten. In zijn column voor Elsevier.nl schrijft hij: 'Een minuscule hoeveelheid radioactiviteit die uit een kerncentrale vrij komt, heet een gigantische vervuiling (bij het Franse La Hague bijvoorbeeld): Greenpeace en de linkse beweging blazen al jaren de gevaren van kernafval op, maar de mogelijke risico's van CO2-opslag worden nergens genoemd'.

Voor de gevaren van plotseling vrijkomen van CO2 verwijst Rozendaal naar een incident het Afrikaanse Kameroen waar in de jaren tachtig uit het Nyos-meer een CO2-bel van vulkanische oorsprong ontsnapt en aan honderden levens het leven kostte.

Als 'mijnheer de wetenschappelijk redacteur' de moeite had genomen om het Greenpeace-standpunt te achterhalen (gewoon even bellen of googlen op Greenpeace en CO2-opslag) wist hij dat Greenpeace in mei een rapport (CO2 dumpen: waarom niet!)heeft gepubliceerd waarin de milieuorganisatie wijst op de nadelen van de opslag en de gevaren voor mens en dier en het initiatief afkeurd. Het is jammer dat mijnheer Rozendaal zich niet over zijn antipatie voor milieuorganisaties heen kan zetten en zich daardoor gedwongen ziet om de standpunten van deze organisaties zelf maar te verzinnen.

Greenpeace is een tegenstander van het dumpen van CO2.

't Is maar dat u het weet...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?