zaterdag, juni 02, 2007

 

Show Samenzwering Van Nierpatienten


EINDHOVEN - De 'BNN Grote Donorshow' bleek een samenzwering van de ongeneeslijke zieke geesten van BNN en drietal nierpatienten tegen de donorcodicile-vrij Nederland. De smakeloze en strontvervelende anderhalfurende show waarin ongeneeslijk zieke Lisa één van haar nieren aan drie nierpatienten aanbod bleek een groot bedrog te zijn.

Mevrouw was een kerngezonde actrice - haar zieke geest niet meegeteld - die samen met de drie, volgens BNN echte nierpatienten - maar wie gelooft BNN nog - de kijkers misleidde om op één van de kandidaatnierontvangers te stemmen middels 60 eurocent kostende sms-jes. Tenminste, BNN beweert dat er gestemd werd. Volgens mij heet dit gewoon 'oplichterij'.

Wat heeft BNN bereikt: volgens de omroep hebben zo'n 30.000 mensen een donorformulier aangevraagd en minister van onderwijs, Ronald Plasterk, gaf op tv toe dat hij geen codicilehouder is (over onethisch gesproken) maar wel snel een formuliertje gaat invullen. Ook was zijn mening over het programma overnacht bijgesteld van 'onethisch' naar 'een fantastische stunt'. Mijnheer Plasterk is in de afgelopen 100 dagen goed ingeburgerd in de PvdA van draaikont Wouter Bos.

Het onderwerp is weer onder de aandacht van de het Nederlandse publiek gebracht. De Tweede Kamerleden kunnen er niet omheen om het onderwerp komende dinsdag in het 'vragenuurtje' ter tafel te brengen. En, last but not least, nierpatienten blijken geen freaks te zijn maar gewone mensen die niet vroegtijdig dood willen gaan...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?