woensdag, juni 20, 2007

 

Roomse Fundamentalisten Verklaren Oorlog Aan Amnesty

EINDHOVEN - De grootste religieus fundamentalistische organisatie ter wereld, de Rooms-Katholieke kerk, is van mening dat Rooms-Katholieken zich dienen te onthouden van financiële steun aan Amnesty International. Amnesty besloot in april het oude, neutrale beleid inzake abortus te verlaten ten gunste van een pleidooi voor wetgeving waarbij abortus mogelijk wordt gemaakt in het geval van verkrachting, incest of risico's voor de gezondheid of het leven van de moeder. Volgens kardinaal Martino promoot Amnesty met dit standpunt 'het recht op abortus'.

In een toelichting liet de Amnesty weten dat het nieuwe beleid tot stand was gekomen als onderdeel van een wereldwijde actie voor beëindiging van geweld tegen vrouwen. Amnesty is van mening dat abortus binnen een redelijke periode na de aanvang van de zwangerschap is toegestaan als de zwangerschap de gezondheid of mensenrechten van de moeder in gevaar brengt. Naast haar bestaande strijd tegen gedwongen abortus heeft Amnesty zich nu ook ten doel gesteld om abortus uit het criminele circuit te halen zodat een vrouw bij complicaties als gevolg van een abortus toegang heeft tot gezondheidszorg.

'De onvermijdelijke consequentie van dit besluit zal opschorting zijn van iedere financiële steun aan Amnesty door katholieke organisaties en tevens individuele katholieken', aldus kardinaal Renato Martino, het hoofd van het Pauselijk Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede van het Vaticaan. Deze raad maakt deel uit van de Romeinse Curie (het dagelijks bestuur, niet een Indiaase schotel) van de 'Heilige Stoel' en heeft tot doel 'actie- georienteerde studies voor de internationale promotie van gerechtigheid, vrede en de rechten van de mens'. Maar dan wel vanuit het perspectief van de Rooms-Katholieke kerk.

Volgens geruchten in de wandelgangen van de 'Heilige Stoel', de Heilige Stoelgangen, had de kardinaal eventjes niets om handen, zoals bijvoorbeeld praktiserende homofiele pedofiele kindermolesterende priesters een handje boven het hoofd houden. Want met die priesters is natuurlijk helemaal niets mis, vanuit het perspectief van de Rooms-Katholieke kerk. En met verkrachting en incest is ook niets mis, vanuit het perspectief van de Rooms-Katholieke kerk. Net zoals het krijgen van aids omdat Rome niets voelt voor kappotjes. Dat is allemaal God's wil. Vanuit het perspectief van de Rooms-Katholieke kerk.

Lid of donateur worden van Amnesty kan hier
Uitschrijven uit de Rooms-Katholieke kerk kan hier(Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie)

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?