dinsdag, maart 28, 2006

 

Zinloos Geweld Profeet Slaat Er Op

EINDHOVEN - In 2004 scoorde Lange F. samen met Baas B. de hit 'Zinloos' over zinloos geweld ('Hoeveel moeten er nog komen, Hoeveel moeten er nog gaan'). Twee jaar later kan Lange F. zichzelf aan de lijst van geweldplegers toevoegen.
Afgelopen vrijdag viel de 26-jarige rapper tijdens een schoolfeest in Meppel een scholier aan en verkocht hem rap enkele Meppen. Volgens de Volkskrant was de aanleiding een laagvliegend ijsklontje met een trajector die eindigde in de zelfde ruimte als de ruimte die werd ingenomen door het hoofd van de zanger. In betreffende scholier zag hij blijkbaar de oorsprong. F. geeft toe dat zijn houding niet professioneel was. Mogelijk dat F. de krant leest/tv kijkt (zie hier: de slecht invloed van de media) en geïnspireerd werd door de Bush-doctrine want in het vervolg van de verkaring stelt hij dat zijn actie louter van preventieve aard was: 'Maar ik wil wel respect als ik op een podium m'n ding sta te doen. De volgende keer gooien ze een bierglas, dan een fles jenever, en voor je het weet verlies je een oog en hangt je wang op je kin'.

Dus toch geen zinloos geweld maar een doordachtte actie die strookt met de kijk op de wereld die zich gesteund weet door de huidige Nederlandse regering ?

Misschien moet mijnheer F. zijn eigen teksten er maar eens op naslaan.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?