dinsdag, februari 28, 2006

 

Vrijheid Van Meningsuiting Als Fundamenteel Kwaad

EINDHOVEN - Gisteren kwam de Vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken (EU-council) bijeen in Brussel. Een van de onderwerpen op de agenda was de rel rond de Deense cartoons.

In het gezamelijke verklaring werd gesproken over de vrijheid van meningsuiting als een groot goed. 'De vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht. Vrijheden komen met verantwoordelijkheden. De vrijheid van meningsuiting behoord te worden beleden met respect voor religieuze en andere geloven en overtuigingen. Wederzijdse tolerantie en respect zijn universele waarden die we allen hoog moeten houden'.

Wij in de Europese Unie moeten dus tolereren en respecteren dat iets wat wij, als westerlingen, als fundamenteel recht beschouwen in de meeste Islamitische landen wordt onderdrukt. Wie is er hier nou gek? Zet nou eens die roze westerse bril af. In die Islamitische landen is dit geen fundamenteel recht maar een fundamenteel kwaad.

Maar hoe vrij zijn we ook al weer in Nederland ? Ik kan in hier nog steed geen 'Mein Kampf' kopen, al was het alleen maar om er eens mijn billen mee af te vegen.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?