dinsdag, februari 28, 2006

 

Volkskrants Bert Lanting Kan Niet Lezen

EINDHOVEN - Op haar website doet de Volkskrant verslag van de vergadering van EU-ministers die gisteren in Brussel plaats vond. Bij woorde van correspondent Bert Lanting wordt verteld dat 'De EU-ministers van Buitenlandse Zaken hebben maandag 'spijt' betuigd dat de Deense Mohammed-cartoons in de moslimwereld 'als beledigend zijn opgevat''.

Natuurlijk heb ik zelf even de verklaring van de vergadering er op nageslagen. Daarin staat 'The Council expresses its deep concern at the events that followed the publication of cartoons in a number of European and other media. The Council acknowledges and regrets that these cartoons were considered offensive and distressing by Muslims across the world'. Vrij vertaald betekent dit 'De Vergadering spreekt haar grote bezorgdheid uit over de gebeurtenissen die volgden op de publicatie van de cartoons in een aantal Europese en andere media. De Vergadering erkent en betreurt het dat deze cartoons beledigende en kwetsend werden gevonden door moslims over de wereld'. En dat is iets heel anders, Bert.

Ik erken dat er idioten zijn die geloven dat de wereld plat is. Dat wil nog niet zeggen dat ik het er mee eens ben, Bert.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?