donderdag, februari 09, 2006

 

Schandaal, Autoloze Zondag Deel 4

EINDHOVEN - Het komt zelden of nooit voor en ik krijg het dan ook nauwelijks uit mijn mond maar, ik ben het eens met de VVD.
Ik ben het eens met mijnheer van Aartsen die constateert dat de gemeenschappelijke verklaring van de VN, EU en de Organisatie van de Islamitische Conferentie "waterige en laffe" verklaring omdat er geen onvoorwaardelijke steun wordt gegeven aan de persvrijheid. We fully uphold the right of free speech. But we understand the deep hurt and widespread indignation felt in the Muslim World. We believe freedom of the press entails responsibility and discretion, and should respect the beliefs and tenets of all religions (bron VN). Over de aanvallen op de ambassades willen ze nog wel kwijt dat deze veroordelen en als onwettelijk zien. Geen woord over premier Rasmussen die alleen staat in het verdedigen van de gebruikte ruimte om de mening te uiten.
Ik ben het daarom eens met VVD-Europa-woordvoerder mijnheer van Baalen die vindt dat de Europese Unie als één man achter Denemarken moet gaan staan. 'De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid behoren tot ons hoogste geestelijke waarden', aldus de VVD-website.
En, hou je vast, ik ben het eens met mevrouw Hirsi Ali die vanmiddag tijdens een persconferentie stelde dat we het recht hebben om te beledigen, binnen de grenzen van de wet.

De Europese Unie, al haar lidstaten inclusief Nederland en de NAVO, zou zich rot moeten schamen voor het uitblijven van steun aan lidstaat Denemarken. Ondertussen worden de ambassades van Denemarken in verschillende landen vernield. Technisch is een Deense ambassade Deens grondgebied. Je zou denken dat de NAVO staat te springen om een blik militairen open te trekken en er heen te sturen. Mijnheer de Hoop-Keffer zou toch in de startblokken moeten staan. Niets is minder waar. Het enige waar de NAVO zich druk over maakt is het hebben van voldoende militairen om de missies in Afganistan te kunnen draaien. Zo benadrukte NAVO woordvoerder James Appathurai gisteren in persconferentie nog eens duidelijk dat de Denen, met een missie van 300 soldaten in het zuiden, niet van plan zijn op hun beslissing terug te komen.

Big Brother 'Verenigde Staten' zwelgt letterlijk in zelfcensuur. Geen enkel dagblad durft het aan om de gewraakte cartoons te publiceren. CNN laat de prenten alleen digitaal vertekend op TV zien. Presdent Bush laat zich in net zo vage bewoordingen uit als de leiders van de EU en de VN. Het is een schandaal...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?