maandag, februari 06, 2006

 

Amerika Vreest Tepel Mick Jagger

EINDHOVEN - Zondagavond vond in Verenigde Staten weer de 'Mother Of All Television Broadcasts' plaats: de finalewedstrijd van het American Football, de Superbowl. Twee jaar geleden raakte deze meest bekeken (vorig jaar meer dan 133 miljoen mensen in de VS) televisieuitzending van het jaar nog in opspraak (in de VS) over 'Nipplegate', Janet Jackson die tijdens haar optreden in de pauze van dit sportevent een ontblote borst liet zien. Daarvoor kreeg tv-zender CBS destijds een boete van 550.000 dollar opgelegd.

Zondagavond was het dus weer zo ver. De pauze werd opgeleukt door een groepje Engelse bejaarden muzikanten, de 'Rolling Stones'. Vermaak voor het gehele gezin. Om onverwachte wendingen in het optreden te voorkomen werd het optreden met een vertraging van 5 seconden uitgezonden. Tot opluchting van de editors bleven de opa's in de kleren. Tv-zender ABC vond het echter wel nodig om in twee van de drie gespeelde nummers een fragment weg te halen. 'Satisfaction' kwam ongeschonden door de censuur, maar seksueel geladen passages in 'Start Me Up' en 'Rough Justice' vonden geen genade in de ogen van de editors. Zo werd de passage 'you make a dead man come' uit 'Start me up' geknipt. Blijkbaar was dit te veel voor de tere Amerikaanse zieltjes die naar de wedstrijd keken.

Ondertussen werd op de kabelzender HBO de film 'Independence Day' uitgezonden. In deze science fiction worden onder andere New York en het Witte Huis met de grond gelijk gemaakt. De zender CBS liet achtereenvolgens de politieseries 'Criminal Minds', 'Cold Case' en 'CSI: Miami' (over het ontleden van verse lijken en, in slow motion, het lichaam binnendringende kogels en messen) zien. NBC had een dubbele aflevering van politieserie 'Crossing Jordan', over de vrouwelijke anatoom patholoog Jordan. Wie is er hier nou gek?

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?