donderdag, januari 12, 2006

 

OpMERKELijk

EINDHOVEN - Tsjonge, Nederland durft zich in het kamp van de anti-effe-een-landje-democratiseren-club te scharen. Bij woorde van minster Kamp, die momenteel heftig te kampen heeft met de verschillende kampen in het kabinet met betrekking tot de ,Afganistan-missie', vind Nederland dat de Verenigde Staten het gevangenenkamp op Guantanamo Bay zo snel mogelijk moeten sluiten.
Hiermee papagaait hij het nieuwe opperhoofd van Duitsland, anti-effe-een-landje-democratiseren-clublid van het eerste uur (op wat spionageschandaaltjes voor de Amerikanen na). Mevrouw Merkel had dit al enkele dagen geleden in een interview met Der Spiegel laten weten.
Wel lef hoor, die minister Kamp. Terwijl je naast het Amerikaanse potje dreigt te pissen voor de Afganistan-missie even roepen dat je het niet eens bent met de Amerikaanse vinding van de 'illegale strijder'. Dit terwijl er al sinds 2002 honderden mensen als 'illegale strijder' daar vast zitten.

Zijn optreden is een stuk minder heldhaftig dan het lijkt. Met zijn uitspraak probeert de minister de Afganistan-missie in een minder Amerika-afhankelijk perspectief te plaatsen. Door te suggereren dat Nederland niet meedoet met een Amerikaans partijtje handjeklap hoopt hij tegenargumenten te ontkrachten en op deze manier nog enkele mensen over de streep te trekken voor het volgende overleg over de missie. En tegelijkertijd stelt hij zo zijn betaalde vakantie met Albert West en Freek de Jong veilig.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?