zaterdag, januari 28, 2006

 

Discriminatie Viert Hoogtij

JISP - 'Nederland (kan) vooral gekenschetst worden als een voorvechter van een pragmatische aanpak waar het gaat om de bestrijding van racisme en discriminatie', lees ik op de website van het Ministerie van Justitie. Die site is vast en zeker al een tijdje niet meer aangepast.

Ondertussen vindt het expertice-centrum ‘Leeftijd' het nodig om met een 6 stappen checklijst om uw advertentie 'leeftijdsonderscheidvrij' te maken terwijl leeftijdsdiscriminatie al per 1 mei 2004 bij de wet verboden is, verwijt Europese Commissie Nederland dat het geen maatregelen neemt om de oorzaken van de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen aan te pakken (minister de Geus vermoedt dat vrouwen minder goed kunnen onderhandelen over hun salaris dan mannen) en gaat Gemeente Nijmegen bij sollicitaties de naam onherkenbaar maken om het onderscheid tussen een allochtone en autochtone sollicitanten weg te werken. Discriminatie in Nederland viert hoogtij. Het wordt alleen nog niet zo genoemd.

Daar sta je dan met je Regeerakkoord dat 'expliciet in(gaat) op het onderwerp bestrijding van discriminatie: 'Respect, tolerantie en het bestrijden van discriminatie is essentieel om de samenhang in onzesamenleving te behouden'. Je zult maar een oudere vrouwelijke allochtoon zijn. De Grondwet, met als artikel het verbod op discriminatie, een verplicht onderdeel maken van het lesprogramma op Nederlandse scholen zal op korte termijn geen vruchten omdat de boosdoeners leeftijdstechnisch het schoolstadium als gepasseerd zijn. Is dit niet ook leeftijdsdiscriminatie? Misschien moet een ieder die een nieuw rijbijwijs of paspoort aanvraagd eerst even een 'Nederlandertest' afleggen en het Nederlands volkslied uit volle borst(en ?) zingen om vervolgens de grondwet optedreunen. O ja, vergeet niet het orgaandonorformulier in te vullen!!

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?