donderdag, december 08, 2005

 

Koninklijke Titel Erosie, Erosie Van De Democratie

EINDHOVEN - Waar Vendex KBB haar predikaat 'Koninklijk' kwijtraakt omdat 'het eigendom van de onderneming geheel of in overwegende mate overgaat in andere handen' (aldus Stichting Koninklijk Verbonden) en Ahold haar 'Koninklijk' mogelijk verliest over het boekhoudschandaal van vorig jaar, gooit minister Donner er even een 'Koninklijk besluit' tegenaan omdat hij wordt gedwarsboomd door een lagere overheid.

In het Staatsblad van 7 december is te lezen dat de minister besluit 'tot schorsing van de besluiten van 6 december 2005 van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer tot intrekking van de gebruiksvergunningen voor het cellencomplex' (besluit 634). Hiermee zet de minister, die naar eigen zeggen bezig is democratisch besloten beleid uit te voeren, het democratisch gekozen parlement buitenspel om een beslissing van een democratisch gekozen lagere overheid ongedaan te maken. Begint de democratisch gekozen minister dictatortoriale trekjes te vertonen?

De koningin zal beslissen over het 'Koninklijke' van Ahold. Ik ben echt benieuwd of ze wakker ligt van het 'Koninklijk besluit' van minister Donner.

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?