dinsdag, december 06, 2005

 

Emile RatelBin Laden

EINDHOVEN - Ja hoor, Emile Ratelband roert zich weer. Na korte tijd in de politieke schijnwerpers te hebben gestaan als potentiële lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, en lijsttrekker van zijn eigen partij Lijst Ratelband, moest het Nederlandse volk zijn persoon twee jaar ontberen. Op een paar oprispingen na dan. Nu laat hij weer van zich horen via het tijdschrift X[ist] in Christ, zo is in de Metro te lezen. X-wattuh? 'X[ist] in Christ', 'een blad voor een door jongeren', lees ik op de website. 'X[ist] in Christ' is niet zomaar een jongerenblad. Maar een blad voor en door christelijke jongeren. Wij zien het daarom als onze taak om, onder leiding van de Heilige Geest, christelijke jongeren zo aan te spreken dat ze toegewijde volgelingen van Jezus Christus willen worden'. Natuurlijk.

Deze toegewijde volgelingen in-spe vonden het interessant om mijnheer Ratelband in hun decembernummer te laten zeggen dat hij de aanslagen van Osama Bin Laden op het WTC verdedigt. 'We hebben het aan onszelf te danken dat zijn mensen de Twin Towers invlogen. Hij heeft de wereld verteld dat hij drie dingen wilde. Eén is dat het Westen moet ophouden de joden te steunen bij de bezetting van Palestina. Het tweede is dat Amerika zijn legers uit Saoedi-Arabië terugtrekt en het derde dat hij vroeg is respect voor de islam over heel de wereld. Dat zijn realiseerbare dingen. Daarom vind ik zijn actie dus gerechtvaardigd'.
Nu is het ook realiseerbaar dat iemand hem tsjakka van zijn fietsje schiet en met een mes een verlanglijstje voor Kerst op zijn buik speldt maar het is natuurlijk bizar te stellen dat het daardoor gerechtvaardigd is.

Een voorbeeld van 'goedpraten van terrorisme'? Waarschijnlijk acht minister Donner het bericht niet eens de moeite waard. Een publiciteitsgeile pygmee die zich zelf weer op de kaart probeert te zetten. En natuurlijk zou het allemaal niets voorstellen als X[ist] in Christ deze flauwekul had genegeerd, of Metro die het vanochtend nodig achtte om te melden op haar voorpagina of ik..... Uhm.... Tsja...

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?