donderdag, november 03, 2005

 

(G)één échte aanslag

EINDHOVEN - Vreemd dat premier Balkenende aanwezig was bij de herdenking van de moord op cineast Theo van Gogh terwijl hij blonk door afwezigheid bij de herdenking van de moord op politicus Pim Fortuyn. Volgens de definitie van de AIVD vallen beide moorden onder de noemer terrorisme: "het plegen van of dreigen met op mensenlevens gericht geweld, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen of politieke besluit- vorming te beïnvloeden."

Aan de andere kant is het begrijpelijk dat Balkenende nu wel zijn opwachting maakt. Pim Fortuyn is slechts gedood door een milieuactivist. De moord op Theo van Gogh is onze terrorische aanslag door moslim-fundamentalisten. Het geeft Nederland een plaats op de kaart met de landen van de 'Coalition Of The Willing' die zijn gestraft voor het 'redden van de wereld' door Irak binnen te vallen. Zo'n aanslag moet je dus koesteren. Wat waren nu ook al weer die andere aanslagen in de westerse wereld vanaf najn eellevuhn door moslim fundamentalisten: op 11 september 2001 vonden de aanslagen in New York, Washington en Pennsylvania plaats. Hierbij vielen 2980 slachtoffers. De aanslagen werden geclaimed door Al Qaida. Op 11 maart 2004 was het raak in Madrid. Bij verscheidene bomaanslagen op het treinstation in de Spaanse hoofdstad kwamen 191 mensen om. Ook deze aanslag werd opgeeist door Al Qaida. Een half jaar later vind de aanslag in Amsterdam plaats waarbij 1 persoon het leven laat. De dader wordt opgepakt en blijkt deel uit te maken van de zogenaamde Hofstadgroep. En tenslotte de aanslagen op bussen en metro's in Londen op 7 juli van dit jaar waarbij 56 mensen omkomen. Deze en de aanslagen precies 2 weken later, waarbij geen slachtoffers vallen, worden opgeeist door Al Qaida.

Nu is iedere dode er één te veel maar vanuit internationaal perspectief heeft de aanslag in Nederland een hoog lutjebroek-gehalte. Het feit dat er nooit een link tussen de Hofstadgroep en Al Quaida is geclaimed door de leden van de Hofstadgroep, nog een link is gevonden door onze eigen AIVD disqualificeert deze aanslag Nederland als slachtoffer-lid van de 'Coalition Of The Willing'.

Toch zijn er grotere verbanden te vinden. Enkelen kent u vast al: de aanslagen in Amerika vonden plaats op 11 september oftewel 9/11. 911 is in Amerika het telefoonnummer voor de nooddiensten, het equivalent van 112 in Nederland. Tussen 11 september 2001 en 11 maart 2004, de data van de aanslagen in New York en Mardid, liggen 911 dagen. Maar wist u dat Theo van Gogh 911 dagen na Pim Fortuyn (6 mei 2002) werd vermoord. Misschien is er een link tussen de Hofstadgroep en de milieubeweging ?

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?