donderdag, november 10, 2005

 

Als je Een Vent Bent Ga Je In De Politiek

BARENDENVANDORP - 'Echt niet', is de reactie van Sjoerd op het bovenstaande statement. 'Het is maandagavond rond de klok van half elf en rechts van mij zit zoals altijd blablabla....'. Daarnaast zit Joost Eerdmans, beschermer van het gedachtegoed van Pim Fortuyn en diens zo gepromote vrijheid van meningsuiting en Tweede-Kamerlid van LPF. Tegenover Joost zien we krullebol Sjoerd, 'actief betrokken burger' die het onbelangrijk vind om zijn achternaam te noemen en krakert in Amsterdam.

Sjoerd en kornuiten hadden zaterdag een spandoek uit het raam van hun gekraakte woning gehangen met daarop de weinig vleiende tekst 'Levend verbrand, Rita bedankt'. Het was evident dat ze het niet over Amerikaanse mensenleven-vernietigende Hurricane Rita hadden maar de Nederlandse verpersoonlijking van deze orkaan. 'Spierballentaal' noemt Sjoerd de tekst. Volgens Sjoerd zitten de slachtoffers in het Schiphol-gevang als het gevolg van het beleid van minister Verdonk. Dit beleid draagt niet zijn goedkeuring en hij acht haar (mede-)verantwoordelijk voor hun dood.

Tussen neus en lippen door melden mijnheer van Dorp en mijnheer Mulder dat 80% van de Nederlanders achter het beleid van mevrouw Verdonk staat. Natuurlijk, deze keer gaat het dan ook niet om hun favo ingeburgerde Turkse kleermaker van op de hoek maar om, door mijnheer Donner en mevrouw Verdonk, bewust anoniem en gezichtsloos gehouden illegalen in de gevangenis van Schiphol.

Onderwijl staart vriend Joost afkeurend naar een foto van deze actie en kwalificeert het gebeuren in eerste instantie als 'zinloos'. Het spandoek werd zaterdag uiteindelijke 'door een knokploeg van Cohen' (aldus Sjoerd) met grof geweld verwijderd 'alsof we terroristen zijn'. Onbegrip. Bij de herdenking van de moord op Theo van Gogh had de burgervader het in een huis-tuin-en-keuken versie van 'I have a dream' over het vertrouwen dat de mensen zouden moeten hebben. 'Vertrouwen dat wij, wij Amsterdammers, wij allen die in Nederland wonen, samen in vrijheid kunnen en willen leven, vrij om te zeggen wat wij willen'.

Sjoerd zich beroept op 'de vrijheid van meningsuiting'en op het feit dat het toelaatbaar werd geacht dat Theo van Gogh een complete bevolkingsgroep op grond van hun religie uitmaakt voor geitenneukers. Vervolgens wordt hij door mijnheer Eerdmans
uitgemaakt voor 'slappe dweil' omdat hij 'een mevrouw persoonlijk wil aanspreken op het leven verbranden van 11 mensen'. De beschuldiging van 'demonisering' van de minister hangt in de lucht maar wordt nog net niet uitgesproken. De vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar niet voor iedereen. 'All are equal but some are more equal' schreef een varken ooit op de muur van een schuur. 'Als je een vent bent ga je in de politiek', roept mijnheer Eerdmans en hij verwijt Sjoerd dat hij niet weet waar hij het over heeft als ie minister Verdonk beschuldigd.

Nu weet ik niet of onwetendheid een goede reden is om in de politiek te gaan (dat is weer mijn onwetendheid) maar het verklaart wel de hoge concentratie aan onwetenden aldaar. De actievoerder parreert de snerende opmerking van mijnheer Eerdmans door hem te wijzen op het feit dat minister Verdonk degene is die had getoond geen kennis van zaken te hebben. Sneller dan je 'asielzoeker' kunt zeggen riep ze dat het gevangenispersoneel 'adequaat' had gehandeld terwijl er 11 mensen waren omgekomen. Mijnheer Eerdmans is even stil.

Terloops wordt mijnheer Eerdmans gevraagd naar zijn verdere politieke aspiraties waarop hij antwoordt: 'ik ben een illegale in de politiek want ik weet niet zo goed waar ik heen ga...'. Effe een smakeloos grapje ten koste van andere mensen. Ga zo door Joost......

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?