woensdag, juli 06, 2005

 

Frauderende Fraudeurs en Politie Schendt Massaal Privacy Burgers

ROTTERDAM - Het Algemeen dagblad meldt dat wiettelers,nadat ze zijn opgepakt,bijna nooit worden gekort op hun uitkering. Uit onderzoek van het AD blijkt namelijk dat slechts eenvijfde van de peliesie-korpsen de gegevens doorgeeft aan het UWV of aan de belastingdienst. De privacywetgeving maakt het volgens de politie moeilijk om gegevens door te geven. Voorts blijkt uit onderzoek van het UWV dat een kwart van de wiettelers frauderen.

Waarom zou een wiettelert moeten worden gekort op zijn uitkering? Niet omdat ie een overtreding heeft begaan. Je wordt ook niet gekort op je uitkering als je door het rood bent gereden. Een wietteler zou kunnen worden gekort omdat hij een extra bron van inkomsten heeft. En dat mag maar tot een zeker bedrag. Daarna moet je het opgeven bij de UWV en de belastingsdienst, gewoon onder het kopje 'inkomsten uit illegale praktijken'. Of heeft de belastingdienst er ondertussen een apart formulier voor? Dan zouden ze het eens leuker hebben gemaakt en niet alleen makkelijker. Natuurlijk kunnen dan ook de gebruikte materialen voor de 'bedrijfsvoering' worden afgetrokken. Het wordt wel wat ingewikkelder met de illegaal afgetapte stroom. Moet de teler dit opgeven of is dit de verantwoordelijkheid van de stroomleverancier? En wat als je illegaal stroom aftapt van je buurman? Moet hij dit dan opgeven? Lastige zaak dus....

Ik denk ook niet dat de doorsnede inbreker zijn 'inkomsten' opgeeft bij de belasting. Nog erger, 100% van de doorsnede belastingfraudeurs geeft zijn 'inkomsten' uit belastingfraude niet op bij de belastingdienst en/of UWV!

Slecht een vijfde van de peliesie-korpsen geeft de informatie wel door. Betekent dit dan niet dat maar liefst een vijfde van de peliesie-korpsen de privacy van de mensen schendt?

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?