dinsdag, mei 24, 2005

 

Respect voor de Nederlandse kiezer

EINDHOVEN - Welke politicus toont in de gang naar het referendum over 'Het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa' nu eigenlijk het minste respect voor de Nederlandse kiezer?

Is het minister Brinkhorst (D66)? Hij vind het referendum zinloos omdat naar zijn mening te veel mensen niet weten waar het over gaat. Als hij zijn zin had gekregen had de overheid zich 27 miljoen euro bespaard. Weet hij wel waar het om gaat? De meeste politici geven zonder enige schroom toe dat ze de grondwet niet van A tot Z hebben doorgelezen.

Misschien is het minister Verdonk (VVD) die van mening is dat een uitslag, die niet overeenkomt met de gewenste uitslag van het kabinet, genegeert mag worden. Als zij haar zin krijgt heeft de overheid 27 miljoen verspild.

Of is het misschien toch fractieleider Bos (PvdA)? Mijnheer Bos wil het referendum over anderhalf jaar nog eens overdoen als de uitslag niet overeenkomt met zijn wens. Als hij zijn zin krijgt verspilt de overheid 54 miljoen.

Of is het toch minister Bot (CDA) die zijn naam eer aan doet door te zeggen dat mensen met bezwaren die niets met de grondwet te maken hebben, beter kunnen thuisblijven. Jammer dat de overheid, bij een opkomst van de helft van het aantal kiesgerechtigden, niet ook maar de helft van de 27 miljoen kwijt is aan het referendum......

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?