zondag, mei 29, 2005

 

Belazerd ?

EINDHOVEN - NOS Teletekst meldde zondag (29 mei 2005) dat Nederlanders massaal de website www.referendumwijzer.nl bezoeken.

De eigenaar van deze site is het 'Instituut voor Publiek en Politiek (IPP)'. Volgens haar eigen website (http://www.publiek-politiek.nl) is dit instituut "een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen".

Bij het 'niet-patrijgebonden' kunnen vraagtekens geplaats worden. De helft van de 25 stellingen die de lezer voorgeschoteld krijgt gaan over onderwerpen waar de meeste voor- en tegenstanders een zelfde mening hebben zoals:

1. Een miljoen Europese burgers moeten samen het recht hebben een onderwerp op de Europese agenda te zetten
14. De Europese Unie dient dierenwelzijn te waarborgen
15. De Europese Unie dient in al haar beleid rekening te houden met het milieu
18. Bestrijding van terrorisme is uitsluitend een zaak van de lidstaten

Een ingeprogrameerde gedachtekronkel plaatst de lezer dan in bij de ‘ja’-stemmers.

Misschien maakt deze site deel uit van de terrorismebestrijdingsplan van minister Donner. Mocht u, al dan niet per ongeluk, aangeven dat u het dierenwelzijn niet hoog waardeert en van mening zijn dat de bestrijding van terrorisme versnipt moet blijven verschijnt er ongetwijfelt een 0900-telefoonnummer van de AIVD waar u zichzelf kunt aangeven. Voor slechts 50 Eurocent per minuut.......

Comments: Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?